Titvi Ky

Julkaistu 2.6.2015

Juhlapuvun uusi elämä

Asiakkaani toi limenvärisen silkkipuvun uudistettavaksi tyttären häihin. Puvun väri oli loistava lime, joka haastaa voimallaan ja hehkullaan. Siitä sitten läksin etenemään ja väriyhdistelmiä sommittelemaan. Tiedossa oli, että asiakkaalla oli jo olemassa mm. Titvin tummansininen poncho ja omiakin sinisiä yläosia, joten uuden jakun olisi edullista olla siniseenkin väriin sopiva.Turkoosi raakasilkki ja lime- hm – ne kaksi eivät kyllä yhdessä toimi, mutta löysimpä sopivan värejä yhdistävän sifongin, jonka värimaailma yhdistikin nämä kaksi värielementtiä yhteen. Lähetin värisuunnitelman asiakkaalleni sähköpostissa ja sain siunauksen työn toteuttamiseksi.

Kanttivarastostani löytyi myös loistava lime satiinikantti osaksi huivin kokonaisväritystä ja siinähän se nyt oli ja toimi:-) Jakku tehtiin sovitukseen, tarkistettiin mitoitus ja mittasuhteet, jonka jälkeen se oli valmis lopputoteutukseen. Huivi aseteltiin olkapäälle taikalenkin alle ja huivilenkit auttoivat huivin asettelua eleganttiin muotoon.

Häät ovat nyt onnellisesti ohi ja asiakas tosi tyytyväinen lopputulokseen. Onhan jakulla paljon käyttöä monissa muissakin tilanteissa.

Väriyhdistelmien kanssa työskentely on todella mielenkiintoista. Asusteiden kautta pystyn löytämään yhteisen uuden sävelen todella moniin yllättäviinkin yhdistelmiin. Kuviot ja materiaalien pinnat luovat uusia mahdollisuuksia loputtomasti. Pienilläkin yksityiskohdilla, asusteilla, tekstiilikoruilla, taikanauhoilla, topeilla ja huiveilla asun henki muuttuu kokonaan uudeksi. Se jos mikä on kestävää kehitystä. Kuvan kuviomateriaalin olen värjännyt pinkistä pohjaväristä lilaan sävyyn. Siellä pilkistää kuitenkin sopivasti turkoosia kuvio-osaa, joka yhdistyy jakun väriin. Aina ei tarvitsekaan hankkia kokonaan uutta, vaan muokata vanhaa uuteen uskoon ja siinä lajissa olen aikamoinen taikuri:-) Ateljeeni materiaalivarasto on täynnä vaikka mitä mielenkiintoista, värejä ja kuoseja uusiin ulottuvuuksiin.

Raikas siniturkoosivalkoinen huivi kesäisiin menoihin.

Musta, valkoinen ja piristävä pinkki turkoosin seuralaisina.

Kaksivärisen silmuhuivin muotoilee turkoosi huivilenkki.....


Ostoskorisi on tyhjä