Titvi Ky

Julkaistu 3.4.2016

Japonismi Ateneumissa ja Titvin jakussakin Kaapelitehtaalla

Ateneumissa on parhaillaan näyttely "Japanomania Pohjoismaisessa taiteessa" 15.5.2016 saakka. Muotoilu, kuvataide, käsityöt ja muoti saivat vaikutteita japanilaisesta kulttuurista 1860-1918.  Minulle Japanin kulttuuri on aina ollut arvostettavaa ja inspiroivaa. Sen vaikutteet ovat alitajuisia ja esteettisiä. Olen työssäni ollut paljon tekemisissä japanilaisten asiakkaiden kanssa ja kuulun myös "Japanilaisen kulttuurin ystäviin". Vuosia sitten mallistoani myös vietiin Japaniin, kunnes maanjäristys juuri sillä alueella vei mahdollisuudet yhteistyöstä kyseisen yrityksen kanssa.  Osa yrityksen  jäsenistä menehtyi ja rakennuksia tuhoutui...

Helsingissä toimivan japanilaisyrityksen kanssa tein yhteistyötä useita vuosia. Valmistimme takkeja ja viittoja. Erikoisuutena mainittakoon lasten suloiset samettitakit, joissa oli kuviosamettia, lierihattu ja pikkulaukku. Väriyhdistelmien joukossa oli mieleenpainuvasti esim. musta sametti yhdistettynä oliiviin ja kultaan. Se olisi aika eksoottinen väritys lastenmallistossa näillä leveysasteilla. Mutta Japanissa siitä tykättiin.

Tässä Titvin neulosjakussa näkyy hyvin japanilainen henki. Epäsymmetrinen vaikutelma syntyy jakun sidontaratkaisusta. Titvin ateljeeshopissa Kaapelitehtaalla on kimononeulosjakkuja useissa eri väreissä ja materiaaleissa.

Ostoskorisi on tyhjä